Over mij

Theraveller is een samensmelting van drie verschillende woorden.

  • Het eerste deel (thera) is een afkorting van het woord therapeut en verwijst naar mijn beroep als fysiotherapeut.
  • Wanneer je het woord vluchtig uitspreekt, dan hoor je: traveller. Dit sluit aan bij mijn ambities om de wereld te verkennen.
  • Gebruik je de eerste drie letters als lidwoord, dan spreek je het uit als: the reveller. Dit is een afgeleide van het werkwoord ´to revel´. Dit werkwoord betekent ‘om te genieten’.Theraveller Logo

Het logo heeft eveneens een drieledige betekenis.

  • De cirkel staat voor de wereld. De oneffenheden geven aan dat deze wereld niet perfect is, maar probeert wel een geheel te vormen met alles wat het in zich heeft.
  • De hand wordt door vele organisaties als symbool voor vrijwilligerswerk gebruikt. Het staat voor termen als ‘een handje helpen’, ‘de handen uit de mouwen steken’ en ‘een helpende hand aanbieden’.
  • Een vingerafdruk is een unieke eigenschap van de mens. Je eigen visie, je eigen mening delen deze eigenschap. Het symboliseert de manier waarop ik als mens mijn unieke bijdrage wil leveren in alles wat ik doe.

Embrace the journey’. We hebben vaak de neiging om ons te focussen op een doel, maar vaak vergeten we dat de reis er naar toe ons soms meer leert dan het doel zelf. Staar je niet blind op je doelen. Omarm die reis, geniet ervan en laat het geleerde nooit meer los.


Ruim 33 jaar geleden werd ik geboren in Rotterdam. Ik ben door mijn ouders opgevoed in de prachtige stad Maassluis, samen met mijn twee broers. Mijn basis is hier gelegd en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mij als persoon. Naast de goede tijd in Maassluis kijk ik tevreden terug op de gezellige familie vakanties (waarbij af en toe vrienden mee gingen) in Frankrijk, Engeland, Duitsland en België.

Acht jaar was ik toen mijn moeder mij vertelde dat ik op turnen moest gaan. Mijn droom was namelijk altijd om clown/acrobaat te worden. Turnen leek de ideale sport om dit te ontwikkelen. Mijn droom om clown te worden vervloog, maar mijn passie voor het turnen werd groter en groter. De gymnastiekvereniging waar ik lid van was, was mijn tweede thuis. Veel van mijn leven is opgebouwd rond deze vereniging (vrienden, liefde, hobby). Na heel wat jaar actief te zijn geweest, heb ik in 2013 besloten te stoppen als actief lid. In die tijd ben ik begonnen met het trainerschap en enige bestuurlijke taken.

Van de HAVO ben ik doorgestroomd naar de sportacademie in Den Haag. Dit is voor mij op vele vlakken een belangrijke tijd geweest. Hier ben ik gegroeid als persoon en heb ik een groot deel van mijn onzekerheid overwonnen. Een hechte groep vrienden heeft mij hierbij geholpen en daar ben ik hen erg dankbaar voor. Na deze studie heb ik, in een tussenjaar, besloten om toch verder te gaan. Ik heb mij aangemeld voor de studie fysiotherapie. Met deze studie kon ik mijn interesse in het menselijk functioneren combineren met de passie om mensen te helpen.

Een van de stages tijdens mijn studie fysiotherapie heb ik gedaan bij Sophia Revalidatie op de kinderafdeling. Deze stage gaf mij een nieuw doel: werken in de kinderrevalidatie. De oprechte liefde en energie van kinderen is zo puur. De waardering die je krijgt wanneer je een kind kan helpen met de problemen die zij in het dagelijks leven ervaren, is vele malen groter dan bij volwassenen. Na een aantal jaar is het mij gelukt om in de kinderrevalidatie te mogen en kunnen werken.

Levensveranderende omstandigheden hebben er voor gezorgd dat ik in 2019 één van mijn dromen heb nagejaagd. Drie maanden in mijn eentje de wereld in. Bestemming, Bali! Ik wilde mijn kennis en ervaringen vanuit Nederland delen met de wereld. Proberen om mijn steentje bij te dragen. Binnen een nieuwe cultuur kijken of er mogelijkheden zijn om het leven voor kinderen met een beperking iets makkelijker of leuker te maken.

Een ervaring om nooit meer te vergeten. Het heeft gezorgd voor een verandering in mijn denken en zijn. Het resultaat? Eens in de zoveel tijd een nieuw project aangaan met hetzelfde doel. Er zijn zoveel plekken waar mensen de hulp en kennis goed kunnen gebruiken. Niet omdat het moet, maar omdat ze het willen. Althans dat is mijn doel. Kennis delen met mensen en kinderen die dat willen.

Reizen in je eentje is een hele ervaring. Het levert je veel op, maar kan ook veel energie kosten. Sinds korte tijd heb ik iemand gevonden met dezelfde intenties en zelfde visie op het leven. Ik ben dankbaar dat ik dit vanaf nu met haar kan delen. Een heel mooie verandering!


´Soms moet je veranderen om jezelf te blijven´